Nanohiukkaset

·         Nanohiukkasten määrä on lisääntynyt viimevuosina voimakkaasti kun markkinoille on tullut paljon nanotekniikalla toteutettuja tuotteita. Aikaisemminhan on jo tiedetty että nanohiukkaset kiinnittyvät ilmassa oleviin aerosoleihin ja sitä kautta kulkeutuvat keuhkojen kautta elimistöön, verenkiertoon ja aivoihin. Uusimmissa tutkimuksissa on havaittu että aivoihin kulkeutuvat nanohiukkaset voivat lisätä Alzheimerin taudin riskiä.

·         Jokaisen kannattaa varmistaa että oman asunnon, koulun ja työpaikan sisäilma on laadukasta, jolloin voidaan vähentää myös nanohiukkasten määrää ja sen aiheuttamia vaurioita.

·         Nanohiukkasten määrää voidaan vähentää seuraamalla asunnon painesuhdetta, pitäen sen lähellä nollaa. Painesuhteen näkee Tunkka 100 painesuhteen seurantalaitteella. Painesuhteen poikkeamat ideaalisesta viestittävät että asunnon sisäilmassa saattaa olla turhan paljon myöskin nanohiukkasia, joita kannattaa vältellä ja näin vähentää Alzheimerin taudin riskiä.

·         Painesuhteen poikkeamat ideaalisesta arvosta viestivät asunnon sisäilman laadun heikkenemisestä ja lisääntyneestä riskistä nanohiukkasia aivoihinsa.  

·         Hanki asuntoosi Tunkka 100 painesuhteen seurantalaite. Se näyttää nopeasti jos asuntosi ilmanlaatuun tulee häiriöitä. Häiriöt aiheutuvat yleensä suodattimien tukkeutumisesta, ilmanvaihtojärjestelmän vioista tai asukkaiden tekemistä muutoksista (joku muuttaa venttiilin asentoa).

Scroll to Top