Sisäilma

·         Useimmat hengittävät sisäilmaa suuren osan elämästään. Hengitysilman laadun pitäisi tästä syystä olla mahdollisimman hyvä. Huonolaatuinen hengitysilma voi aiheuttaa hyvin moniin haittoja, kuten ärsytysoireita, kuivuutta, tukkoisuutta, päänsärkyä, väsymystä, erilaisia sairauksia. Monet eivät osaa yhdistää näitä sisäilman heikkoon laatuun, koska vastaavia haittoja voi syntyä muistakin syistä kuin sisäilman vuoksi.

·         Sisäilman laadussa voi olla monia tyyppisiä poikkeamia. Suurin osa sisäilman laatua heikentävistä syistä aiheutuu allergeeneista, radonista sekä staattisesta sähköstä. Näistä löytyy omat artikkelit.

·         Jokaisen kannattaa varmistaa että oman asunnon, koulun ja työpaikan sisäilma on laadukasta. Moneen tavalliseen vaivaan (väsymys, infektiot, iho-oireet, päänsärky, silmäoireet, heikotus ja monet muut) saattaa sisäilman laadun vaikutus olla huomattava, ellei jopa ainoa syy.

·         Sisäilman laadun pysymistä hyvänä on mahdollista seurata helposti asunnon ilmanlaadun seurantalaitteella. Ilmanlaadun poikkeamat hyväksytystä tasosta  viestivät asunnon ilmanvaihdon häiriöstä ja se saattaa aiheuttaa terveyshaittoja asukkaille ja/tai kalliiksi tulevaa kunnostustarvetta rakennukselle.

·         Kun hankit asuntoosi Tunkka 100 ilmanlaadun seurantalaitteen, näet nopeasti jos asuntosi ilmanlaatuun tulee muutoksia. Muutokset aiheutuvat yleensä suodattimien tukkeutumisesta, ilmanvaihtojärjestelmän vioista tai asukkaiden tekemistä muutoksista (esim. joku muuttaa venttiilin asentoa). Kun tämä havaitaan nopeasti, voidaan suorittaa tarpeelliset korjaukset ja sisäilman laatu ei ehdi olla pitkiä aikoja heikko.

 

Scroll to Top