TUNKKA 100 Painesuhteen seurantalaite (täydellinen asennuspaketti)

372,00  (sis. ALV 24%)

Tällä voit seurata että asunnon tai rakennuksen painesuhde pysyy kohdallaan. Virheellinen painesuhde voi vahingoittaa rakennusta tai asukkaita.

Saatavuus: Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Tuotetunnus (SKU): TUNKKA-100 Osasto: Avainsana tuotteelle
Asunnon tai rakennuksen painesuhteen seuranta

Rakennuksen oikea ilmanvaihto on tärkeä asia sekä rakennuksen että asukkaiden hyvinvoinnille. Ilmanvaihdon säätämisen rakennukselle toteuttavat LVI-alan ammattilaiset ja päämäärä on hyvän ilman vaihtuvuuden lisäksi vähäinen rakenteiden läpi vuotava ilmamäärä. Ilmanvaihto voi kuitenkin säädön jälkeen muuttua useammasta syystä.

  • Suodattimien virtaus heikkenee ja niiden vaihto unohtuu
  • Tulo- tai lähtöventtiileitä joku voi muuttaa, tiivisteisiin saattaa tulla vaurioita
  • Puhaltimen teho muuttuu likaantumisen tai vioittumisen vuoksi
  • Ympäristöolosuhteet muuttuvat

TUNKKA 100 on kehitetty näyttämään rakennuksen vaipan läpi tapahtuvan ilmavirtauksen suuntaa ja suhteellista voimakkuutta eli painesuhdetta. Ilman virtaus rakenteiden läpi ulkoilmaan vie kosteutta rakenteisiin ja aiheuttaa kosteusvaurioita. Ilman virtaus rakenteiden läpi ulkoilmasta sisätiloihin tuo rakenteissa olevia hiukkasia hengitysilmaan ja vaurioittaa keuhkoja.

Seuraamalla silloin tällöin ilmavirtauksen suuntaa ja suhteellista voimakkuutta, voidaan havaita poikkeavuudet. Jos näyttämä muuttuu huomattavasti vertailuarvosta (yleensä viikkojen aikana), rakennuksen ilmanvaihto on tällöin häiriintynyt ja se vaatii syyn selvittämisen (suodattimien vaihdon, ilmanvaihdon uudelleen säätämisen, vioittuneen osan korjaamisen).

 

 

 

Paino 0,4 kg (kilogramma)
Mitat 19 × 25 × 5 cm (senttimetri)

Saatat myös pitää...

Scroll to Top